ابر کومو

گزارش هفتگی بازار سرمایه توسود به همراه تحلیل

بازار های مالی
توسود
گزارش هفتگی

گزارش هفتگی توسود از بازار سرمایه به همراه بررسی اخبار تحلیل شاخص کل، سهام های منتخب و آموزش کار با ابزار توسود

آخرین ویرایش:   1402/07/27

نویسنده:   محمد میرشاهی

گزارش هفتگی توسود

هفته دوم8 الی 12 مهر ماه 1402

شاخص کل

شاخص کل
شاخص کل

در شاخص کل، فعلا اصلاحات عمیق دیده نمیشه. روز شنبه و یکشنبه فشار فروش بیشتر بود و دو تا کندل نزولی قوی زده شد.

در کل شاخص ساز ها فشار فروش بیشتری داشتند و همین باعث شد تا درصد منفی ها و کندل های ریزشی شاخص کل از شاخص هم وزن قوی تر باشد.

در این روز تنها گروهی که فشار فروش بازار رو نداشت، صنعت زراعت بود.

روز یکشنبه شاخص کل به سمت محدوده حمایتی 2.052.000 شروع به حرکت کرد. ناحیه ای که تقریبا میشه گفت تراز 50 فیبوناتچی بازگشتی هم هست.

همچنان داخل ابر کومو نزولی قرار داریم. بازار هم روز دوشنبه پایاپای بود. نه فروش سنگین بود و نه خرید. در دو روز ابتدایی بازار، سرانه فروش بیشتر بود. اما اختلاف فاحشی وجود نداشت.

پول خوبی از صندوق درآمد ثابت خارج شد اما همه آن وارد سهام نشد!

ابر کومو
ابر کومو نزولی در شاخص کل

اما روز دوشنبه، بازار نسبتا سبز بود. همچنان سهم های کوچک، وضعیت بهتری نسبت به شاخص ساز ها داشتن. سرانه فروش هم کمی بیشتر بود. عمده نماد ها در بازه صفر تا مثبت یک بود. همین نکته یعنی اینکه مثبت ها هم چندان قوی نبودن!

روز چهارشنبه، بازار ابتدا مثبت بود اما رفته رفته، متعادل شد. زمزمه ها و خبرهای گروه خودرو و از طرف دیگه تغییر در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و بخشنامه و دستور اخیر وزارت نفت باعث شد تا بازار امروز با نگرانی کمتری سپری شود. دومین کندل هفتگی مهر هم با قدرت، قرمز بسته شد. البته این کندل قرمز، در شاخص هم وزن چندان قوی نبود.

دلار

در تایم فریم روزانه، ساید بوده. البته هفتگیش هم همین وضعیت رو داشته. ولی در بازه هفتگی، اگر به تصویر زیر دقت کنین، بعد از هر سقفی جدیدی که ساخته، یک اصلاحی داشته و بعد از اینکه اون اصلاح وارد ابر کوموی صعودی شده، روند قیمتیش خیلی خوب برگشته.

الان دوباره دلار داره نزدیک ابر کوموی صعودی میشه و اگه این تصویر ذهنی درست باشه، دلار بعنوان یک محرک اصلی بازار، میتونه توی رشد بازار در ماه های بعدی پاییز و خصوصا زمستان کمک کنه. ولی باز هم تاکید میشه که فعلا هیچ فشار مشخصی وجود نداره.

بازه هفتگی
بازه هفتگی

الان باید چیکار کنیم؟ پیشنهاد اینه که یه بخشی از پرتفومون رو به صندوق های درآمد ثابت اختصاص بدیم. چون عملا الان بازار یا نزولیه و یا رنج هستش. انتظار کسب سود بالا از یه بازار نزولی رو نباید داشته باشیم.

و با بخش دیگه از پولمون که سهم کوچیک تری داره، میتونیم داخل همین بازار ساید نوسان بگیریم. حالا اینکه چطوری تشخیص بدیم کدوم صنعت و کدوم نماد نسبت به وضعیت رنج بازار بهتر بودن، توصیه میکنم وارد سایت توسود بشی ((www.Toosood.com

 و از الگوریتم توسود بصورت رایگـــان استفاده کنی. اونجا میتونی به خوبی ببینی که کدوم نماد ها و صنعت ها از شاخص کل و … قراره بهتر عمل کنن. حتی میتونی بفهمی که آیا عملکرد دلار بهتر بوده یا بازار سرمایه؟ طلا یا ….

دیتای روز چهارشنبه:

روز چهارشنبه
دیتای روز چهارشنبه
دیتای روز چهارشنبه

جمع بندی:

چند هفته ای میشه که بازار بی رمقه و جذابیتی چندانی نداره. اما تنها نکته مثبت این هفته، بیشتر شدن تحرکات مثبت بین سهام و صنعت های مختلف بود. به خصوص گروه خودرو و بانک. حالا البته خودرو کم حاشیه ندارد!

از محرک های بازار، دلار که ناامید کننده بوده. میتوانیم چشم انتظار گزارشات از کدال باشیم. همینطور بحث داغ تجدید ارزیابی ها! یا شاید راهگشای این بازار بی رمق، اخبار و تحولات مثبت در صنایع پیشرو باشد!

رویداد های مهم هفته

جزییات معاملات سهام در بازار توافقی تشریح شد

سرپرست مدیریت عملیات بازار فرابورس ایران با اعلام خبر درج سه شرکت در هشتمین بازار فرابورس ایران، جزییاتی از نحوه انجام معاملات و چگونگی خریدوفروش سهام در این بازار را تشریح کرد.

به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، محمدصادق غزنوی، سرپرست مدیریت عملیات بازار فرابورس با اشاره به اینکه معاملات در بازار توافقی بدون دامنه نوسان و حجم‌مبنا خواهد بود، گفت:

همه معاملات در این بازار به روش بلوکی و معاملات عمده است.

وی با تأکید بر اینکه مشتریان بازار توافقی از طریق کارگزاران باید «اقرارنامه‌ و بیانیه‌ پذیرش ریسک‌» را تائید و امضا کنند، افزود: تمامی اشخاص حقیقی‌ و حقوقی‌ به غیر از صندوق‌هاي سرمایه‌گذاري قابل‌ معامله‌ و صندوق سرمایه‌گذاري مشترك در سهام، با درآمد ثابت‌ و مختلط‌ می‌توانند در این بازار حضور داشته باشند.

جلسه شورای رقابت در ۱۵ مهرماه در مورد خودرو

پیشنهاد کارگروه تخصصی خودرو

تغییر ساختار فروش شرکتهای خودروسازی و افزایش و تعدیل نرخ کارخانه در این جلسه محتمل است.

معاملات آتی نفت روز سه شنبه به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت.

کاهش حدود ۰.۵ درصدی روز سه شنبه چهارمین روز متوالی کاهش قیمت نفت بود.  زیرا سرمایه گذاران بدلیل افزایش بازدهی  اوراق خزانه و دلار قوی دارایی های ریسکی و کامودیتی را در سبد سرمایه گذاری کاهش دادند.

شاخص دلار با نزدیکی به سطح  107 واحد به بالاترین سطح خود در 10 ماهه اخیر رسید و بازدهی اوراق 10ساله ایالات متحده نیز با رسیدن به سطح 4.7 درصد به بالاترین سطح خود از جولای سال 2007 افزایش یافته است.

داده های قوی اقتصادی آمریکا این دیدگاه را تقویت کرد که فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت طولانی تری بالاتر نگه خواهد داشت.

شاخص PMI تولید نشان داد که انقباض در بخش تولید کاهش یافته است.

تحلیل گران همچنین خاطر نشان کردند که یک خط لوله نفتی کلیدی بین عراق و ترکیه در حال آماده سازی است که می تواند منجر به جریان نفت بیشتر و کاهش مخدودیت عرضه جهانی شود .

همچنین بازار ها منتظر نشست اوپک پلاس در این هفته هستند جایی که انتظار می رود اعضای اوپک پلاس کاهش تولید قبلی را مجددا حفظ کنند.

بازنگری در قیمت شکر صنف و صنعت

با تصویب کارگروه تنظیم بازار قیمت شکر صنف و صنعت، گندم نشاسته و گلوکز بازنگری می‌شود

در جلسه کارگروه تنظیم بازار مصوب شد: با توجه به تعیین رقم مابه التفاوت برای صنایع فرآوری غلات (ذرت) و به جهت امکان رقابت محصولات صنایع مذکور با محصولات صنایع مشابه حاصل از گندم، قیمت گندم مورد مصرف صنایع تولیدی نشاسته، گلوکز و … و شکر مصارف صنفی و صنعتی مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

خبر مهم برای صادرکنندگان فولاد ایران؛

ترکیه به دنبال کاهش واردات فولاد میانی از روسیه/ سهم فولادسازان ایرانی در بازار ترکیه افزایش می‌یابد؟

به گزارش پترومتالز، متال بولتن در شماره امروز خود گزارش داده که واردکنندگان شمش فولادی و اسلب ترکیه به دنبال این هستند که سهم روسیه از واردات فولاد میانی خود را کاهش دهند. این امر می‌تواند فرصتی برای فولادسازان ایرانی باشد تا بازاریابی خود در بازار ترکیه را افزایش دهند.

از ماه جاری میلادی (ماه اکتبر)، اتحادیه اروپا واردات محصولات فولادی که در آن‌ها از فولادی میانیِ تولیدشده در روسیه استفاده شده باشد را ممنوع خواهد کرد

به واسطه حجم گسترده صادرات ترکیه به اروپا، این امر قطعاً باعث کاهش سهم بازارها روس‌ها در بازار ترکیه خواهد شد.

در ۸ ماهه نخست سال میلادی، ترکیه ۴.۳ میلیون تن فولاد میانی وارد کرده که افزایش ۴۱.۴ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

واردات شمش فولادی و اسلب به جای تولید مستقیم فولاد از قراضه، برای تولیدکنندگان فولاد ترکیه به دلیل هزینه‌های بالای تولید، صرفه اقتصادی قابل توجهی دارد و این امر دلیل رشد واردات فولاد میانی بوده است.

نکته مهم دیگر این است که از ماه اکتبر، قیمت برق و گاز صنایع در ترکیه ۲۰ درصد افزایش یافته و این امر هزینه تولید فولادسازان ترکیه را حدود ۱۵ دلار به ازای هر تن افزایش خواهد داد. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود همچنان تقاضا برای شمش و اسلب وارداتی در ترکیه بالا باشد

در ۸ ماهه نخست سال جاری میلادی، روسیه ۲.۲۷ میلیون تن فولاد میانی به ترکیه صادر کرده و ۵۳ درصد سهم بازار فولاد میانی وارداتی ترکیه را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است در سال جاری میلادی، صادرات فولاد میانی الجزایر، مالزی، هند و اندونزی نیز به ترکیه افزایش قابل توجهی داشته است.

متال بولتن گزارش داده که خصوصاً مالزی با افزایش ظرفیت تولید فولاد خود به دنبال افزایش صادرات فولاد میانی به ترکیه است.

شرکت‌های فولادی ایران که اخیراً حضور چشمگیری در نمایشگاه فولاد استانبول داشته‌اند نیز می‌توانند برای افزایش صادرات به بازار ترکیه در دوره جدید برنامه‌ریزی کنند./بتا سهم

افزایش ۲۰ درصدی صادرات فولاد ایران

بررسی آمار گمرک نشان می‌دهد که مجموع صادرات فولاد کشور (فولاد میانی و محصولات فولادی) در ۶ ماهه نخست امسال، ۵ میلیون و ۲۸۶ هزار تن بوده

این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش قابل توجه ۲۰ درصدی را نشان می‌دهد. جزئیات کامل صادرات محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران را در جدول فوق ببینید.

همچنین در ۶ ماهه نخست امسال، صادرات گندله با رشد ۱۲۷ درصدی به بیش از ۴.۶  میلیون تن و صادرات کنسانتره با رشد ۶۲۴ درصدی به حدود ۳.۴ میلیون تن رسیده است. صادرات آهن اسفنجی نیز ۱۸۹ درصد رشد داشته است.

در ۶ ماهه نخست امسال، صادرات فولاد میانی کشور، ۳ میلیون و ۶۹۲ هزار تن بوده که افزایش ۲۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. صادرات محصولات فولادی نیز در مجموع ۹ درصد افزایش یافته است.

تحلیل سهام

تاریخ 12/07/1402

در این بخش قصد داریم 3 سهم پیشنهاد شده توسط الگوریتم توسود را بررسی کنیم.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید سه سهم تجلی، وسینا و انتخاب در قسمت آبی نمودار توسود قرار گرفته اند و جهت ورود (خرید) مناسب هستند.

سهام وسینا در ابزار  توسود
سهام وسینا در ابزار توسود

که از لحاظ اهمیت به ترتیب سهم وسینا و سپس انتخاب و در آخر تجلی قرار دارد.(مطابق نکته گفته شده در بخش آموزش ابزار)

اکنون هر یک از این سه سهم را جداگانه با استفاده از ابزار توسود و نمودار قیمت بررسی می کنیم.

سهام وسینا

سهام وسینا جزو گروه بانکی بوده بناراین ابتدا وضعیت سهام وسینا را نسبت به شاخص کل و خود گروه بانکی و همچنین وضعیت گروه بانکی نسبت به کل بازار به سادگی با ابزار توسود(بخش نمودار) بررسی می کنیم.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید سهام وسینا هم نسبت به شاخص کل و هم شاخص گروه بانکی در بخش آبی نمودار بوده که خود نشان دهنده مناسب بودن آن جهت خرید می باشد

از طرفی، صنعت بانک نسبت به شاخص کل در مرز ناحیه قرمز و آبی بوده و به دلیل ماهیت گردشی(ساعت گردی) که در رفتار نمودار مشاهده می شود به احتمال زیاد هفته آینده داخل ناحیه آبی قرار خواهد گرفت. ورود در زمان مناسبی خواهد بود.

نمودار قیمت
سهام وسینا

همانطور که در نمودار قیمت مشاهده می شود ناحیه حمایتی در 3215 – 3130 شکل گرفته و انتظار رشد قیمت از این ناحیه را داریم.

سهام وسینا در ابزار  توسود
سهام وسینا در ابزار توسود

سهام انتخاب

انتخاب جزو گروه ماشین آلات بوده بناراین ابتدا وضعیت سهام انتخاب را نسبت به شاخص کل و خود گروه ماشین آلات و همچنین وضعیت گروه ماشین آلات نسبت به کل بازار به سادگی با ابزار توسود(بخش نمودار) بررسی می کنیم.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید سهام انتخاب هم نسبت به شاخص کل و هم شاخص گروه ماشین آلات در بخش آبی نمودار بوده که خود نشان دهنده مناسب بودن آن جهت خرید می باشد

از طرفی، صنعت ماشین آلات نسبت به شاخص کل در مرز ناحیه سبز و زرد بوده و به دلیل ماهیت گردشی(ساعت گردی) که در رفتار نمودار مشاهده می شود

احتمال دارد هفته آینده داخل ناحیه زرد قرار گیرد که در این صورت وضعیت کلی صنعت نسبت به شاخص کل مناسب نخواهد بود.

سهام انتخاب در ابزار  توسود
سهام انتخاب در ابزار توسود
نمودار قیمت
سهام انتخاب
چارت سهام انتخاب

همانطور که در نمودار قیمت مشاهده می شود ناحیه حمایتی در 28007 – 27376 شکل گرفته و انتظار رشد قیمت از این ناحیه را داریم.

سهام تجلی

سهام تجلی جزو گروه کانه فلزی بوده بناراین ابتدا وضعیت سهام تجلی را نسبت به شاخص کل و خود گروه کانه فلزی و همچنین وضعیت گروه کانه فلزی نسبت به کل بازار به سادگی با ابزار توسود(بخش نمودار) بررسی می کنیم.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید:

سهام تجلی هم نسبت به شاخص کل و هم شاخص گروه بانکی و هم صنعت کانه فلزی نسبت به شاخص کل در بخش آبی نمودار بوده که خود نشان دهنده مناسب بودن هم سهم تجلی و هم صنعت کانه فلزی جهت خرید می باشد. بنابراین انتظار بازدهی بیشتر از بازار را داربم.

سهام تجلی در ابزار  توسود
سهام تجلی در ابزار توسود
نمودار قیمت
سهام تجلی
سهام تجلی

در نمودار قیمت مشاهده می شود ناحیه حمایتی در 2040 – 1998 شکل گرفته و انتظار رشد قیمت در این ناحیه را داریم.

قسمت آموزش کار با ابزار

در این قسمت قراره با نحوه تحلیل کردن در بخش نمودار ابزار توسود آشنا بشیم.


مرحله 1: ابتدا وارد سایت توسود شده و بر روی قسمت نمودار انتخاب می کنیم.

ابزار توسود
ابزار توسود

مرحله2: برای انجام عنوان تحلیل ها و مقایسه ها و بررسی وضعیت سهم ها و همینطور صنعت های مختلف باید نام آن سهم یا صنعت مدنظر خود را مشخص کنیم که برای اینکار بر روی آیکون نغییر نمودار کلیلک می کنیم.

بررسی وضعیت سهم

مرحله 3: ابزار توسود به شما امکان می‌دهد نماد‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید و با داشتن اطلاعات کامل‌تر، تصمیم‌گیری بهتری برای سرمایه‌گذاری داشته باشید.

این ابزار نه ‌تنها به شما نشان می‌دهد در چه مرحله‌ای باید خرید یا فروش کنید بلکه از طریق مقایسه نماد‌ها، بهترین نماد را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید.

این مقایسه به چند صورت امکان پذیر می باشد که هر یک را توضیح کی دهیم.

سهم ها با شرکت مادر(هلدینگ)

سهم های یک صنعت با شاخص همان صنعت

مقایسه سهم های مختلف نسبت به شاخص های صنعت خود

مقایسه سهم های مختلف با شاخص کل یا هم ورن و …

صنعت های مختلف نسبت به شاخص کل یا هم وزن و ….

مقایسه سهم ها یا صنعت های مختلف نسبت به طلا یا دلار یا سکه

این نوع بررسی و تحلیل به شما در پیدا کردن مناسب ترین سهم و صنعت در بازار کمک کرده و سرعت و دقت تصمیم گیری شما را بیشتر می کند

هر فرد می تواند منتاسب با بازدهی مدنظر خودش به بررسی نماد ها بپردازد.

بعد از انتخاب نماد ها و شاخصی که بر مبنای آن بررسی صورت می گیرد در نمودار برای ما یک نقطه ظاهر می شود که نشان دهنده موقعیت آن نماد یا صنعت مورد بررسی است و 4 حالت داشته و به توضیح هر یک می پردازیم.

آبی: ناحیه است که برای خرید مناسب بوده و انتظار رشد قیمت (نسبت شاخص مدنظر) را داریم بنابراین اگر سهمی در این ناحیه قرار بگیرد جهت ورود مناسب است.

 سبز: ناحیه است که برای نگه داری مناسب بوده و هنوز هم انتظار رشد قیمت (نسبت شاخص مدنظر) را داریم اما دیگرجهت ورود مناسب نیست چرا که قیمت رشد اصلی خود را کرده است.

زرد: ناحیه است که برای فروش مناسب بوده و انتظار افت قیمت (نسبت شاخص مدنظر) را داریم بنابراین اگر سهمی در این ناحیه قرار بگیرد جهت خروج مناسب است.

قرمز: ناحیه ای است که سهام یا صنعت مورد نظر وضعیت مناسبی نداشته و بهتر است که وقتی در این ناحیه قرار داریم کاری انجام ندهیم.

مرحله4: یک بررسی نماد های مختلف نسبت به شاخص کل هم وزن را با یکدیگر انجام دهیم.

بررسی نماد های مختلف
بررسی نماد های مختلف

حال که 5 سهم ویسا، خصدرا، فالوم، هرمز و لکما را انتخاب کردیم که از صنعت های مختلف هستند

برای پیدا کردن مناسب ترین سهم بین آنها جهت ورود آن ها را نسبت به شاخص کل هم وزن قیاس می کنیم.

با انتخاب نماد ها در سمت راست و شاخص کل هم وزن در سمت چپ مطابق تصویر بالا و کلیک بر روی گزینه ثبت انتخاب نماد تغییرات نمودار جدید شکل می کیرد.

همانطور که در شکل مشاهده می کنید نماد فالوم (نقطه آبی) در ناحیه زرد رنگ قرار گرفته پس جهت ورود مناسب نبود و اگر این سهم را داشته باشیم به دنبال خروج از آن هستیم.

نماد هرمز(نقطه سبز رنگ) در ناحیه قرمز بوده پس کاری با این سهم نداریم.

نماد خصدرا (نقطه زرد رنگ) در ناحیه سبز بوده در صورتی که این سهم را از قبل داشته باشیم آن را نگه می داریم در غیر این صورت وارد این سهم نمی شویم

اما دو نماد لکما (نقطه قرمز) و ویسا (نقطه آبی) هر دو در ناحیه آبی قرار داشته و جهت ورود مناسب هستند

شاید سوال پیش بیاید که کدام یک از این دو نماد برای ورود مناسب تر است؟

پاسخ نمادیست در نقطه آن در محور عمودی بالاتر است بنابراین دو نماد لکما و ویسا هر دو جهت ورود مناسب هستند اما ویسا از لکما بهتر می باشد .

بررسی عملکرد ابزار در گذشته

عملکرد1
عملکرد1
عملکرد2
عملکرد2
عملکرد3
عملکرد3
عملکرد4
عملکرد4
عملکرد4
عملکرد4
عملکرد5
عملکرد5
عملکرد6
عملکرد6
عملکرد7
عملکرد7
عملکرد8
عملکرد8

همیشه تو سود باشید….

گزارش هفتگی بازار سرمایه توسود به همراه تحلیل - توسود